8 buttons and 8 relays in esp with hc595

User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

elmaya wrote: Wed Oct 02, 2019 6:03 pm It's not a good idea
:twisted:


Thanks for the quick reply. ;)
piotrekk
Posts: 134
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Post

Witam, po wgraniu kodu z pierwszego posta pojawia mi się sieć "Supla AP", po wpisaniu adresu 192.168.4.1 i wpisaniu danych po resecie w dalszym ciągu rozsyłana jest sieć i nie łączy się z Cloudem, zasilane Nodemcu z zasilacza warsztatowego więc zasilania jest ok, narazie testuje bez układu 595, kilkukrotnie czyściłem ESP, nawet drugie Nodemcu, Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

piotrekk wrote: Wed Nov 13, 2019 12:10 pm Witam, po wgraniu kodu z pierwszego posta pojawia mi się sieć "Supla AP", po wpisaniu adresu 192.168.4.1 i wpisaniu danych po resecie w dalszym ciągu rozsyłana jest sieć i nie łączy się z Cloudem, zasilane Nodemcu z zasilacza warsztatowego więc zasilania jest ok, narazie testuje bez układu 595, kilkukrotnie czyściłem ESP, nawet drugie Nodemcu, Image
yes, in the code of the first post it is not described in line 1 ---- esp board manager 2.4.2 --- iwip Variant V2 higher Bandwidth
I will correct.
please use ---- esp board manager 2.4.2 --- iwip Variant V2 higher Bandwidth
piotrekk
Posts: 134
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Post

w dalszym ciągu sieć Supla AP jest rozgłaszana po resecie i wpisaniu danych logowania, może jakaś biblioteka niewłaściwa?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

Updated the first post, copy again.
piotrekk
Posts: 134
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Post

niestety dalej to samo
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

connect with wificonfig.
Enter data
save.
should restart and be fine
piotrekk
Posts: 134
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Post

tak właśnie robię i nie działa, kilka urządzeń już mi działa z suplą (rolety incan) więc dane wpisuje dobrze
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

if you have this line in "void setup ()" you must disconnect the Ap

Code: Select all

WiFi.mode(WIFI_STA); // Force to station mode because if device was switched off while in access point mode it will start up next time in access point mode.
You can also add in "void setup ()"

Code: Select all

WiFi.softAPdisconnect(true);
I have never needed it
piotrekk
Posts: 134
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Post

dalej nie rozłącza AP. Możesz udostępnić mi twoje biblioteki ?

Return to “Ideas and concepts”