Alexa says lights “not responding”, but they are functional

User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Try disconnecting your account and reconnecting. Generally, we don't know what causes it. From our side, we send a confirmation to Alexa and everything is OK in the tests.
jcswright
Posts: 13
Joined: Sun Dec 10, 2023 6:43 pm

Post

Hi - this is happening to me again, for the last few days.

Do you have any idea what could be causing it this time?

Thank you.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Unfortunately, Alexa has a life of its own. From our side, all possible tests show good communication. It just stops working and fixes itself. The problem does not only occur with Supla.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Try removing the device from Alexa. Then change anything on cloud.supla.org, e.g. "name" and save. After a few minutes, your device should reappear in Alexa. Let me know if it helped.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jcswright
Posts: 13
Joined: Sun Dec 10, 2023 6:43 pm

Post

I did what you said, and it has fixed the problem.

I also had to disable the Supla skill in Alexa and re-enable it in order to find the dimmer again, which was a bit of a pain, but it worked in the end.

Thank you.
jcswright
Posts: 13
Joined: Sun Dec 10, 2023 6:43 pm

Post

It has happened again, and I'm getting a bit tired of it now.

Nothing else does this. I have Philips Hue, IKEA, TP_Link, Hive, Energenie. None of them have ever needed removing and re-adding to Alexa.

Can you try to fix this please?
jcswright
Posts: 13
Joined: Sun Dec 10, 2023 6:43 pm

Post

I've removed and re-added it like last time, and it's still not bloody working :evil:
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

We have been looking at the matter for a long time and without Amazon's involvement it is very difficult to solve such problems because we do not know what is happening on the other side. Please provide your cloud account email address in a private message. We will try to collect logs and send them to Amazon for analysis.
exH
Posts: 4
Joined: Wed Jan 17, 2024 3:37 pm

Post

Could this just be latency in the response to Alexa?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

I doubt it.

Return to “Help”