thermostat with Oled display

Michal81
Posts: 55
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Sat Feb 15, 2020 7:46 pm

elmaya wrote:
Sat Feb 15, 2020 7:19 pm
Michal81 wrote:
Sat Feb 15, 2020 6:43 pm
How and where to connect power to this set?
power is 5v, both Wemos com nodemcu have micro usb connector to power from a mobile phone charger
And if I want to connect the power supply from the power supply, then the pins: 5v and G?
Is it out there or is it somewhere ??

really great design. I hope I can submit it because I will be doing it for the first time.
Attachments
20200215_204324.jpg
20200215_204324.jpg (341.42 KiB) Viewed 511 times
elmaya
Posts: 824
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Sat Feb 15, 2020 7:58 pm

the pins: 5v and G will be ok
Michal81
Posts: 55
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Sat Feb 15, 2020 8:12 pm

thank you . I am starting to fold in a few days.
andrej
Posts: 37
Joined: Wed Jun 27, 2018 6:14 pm

Sun Feb 16, 2020 9:03 am

hello is it possible to adjust the temperature from the sensor
elmaya
Posts: 824
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Sun Feb 16, 2020 10:20 am

If you mean to compensate the temperature of Ds18b20 the answer is no.
in a test between a total of 20 sensors the maximum difference was 0.5º which makes it unnecessary to compensate.
User avatar
maffiu
Posts: 500
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Sun Feb 16, 2020 5:14 pm

elmaya wrote:
Sun Feb 16, 2020 10:20 am
If you mean to compensate the temperature of Ds18b20 the answer is no.
in a test between a total of 20 sensors the maximum difference was 0.5º which makes it unnecessary to compensate.
which measurement is correct?
Attachments
CB40DC9B-84EB-4E2F-96A5-69F114369E1D.jpeg
CB40DC9B-84EB-4E2F-96A5-69F114369E1D.jpeg (1.58 MiB) Viewed 446 times
elmaya
Posts: 824
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Sun Feb 16, 2020 5:48 pm

sure that the NTC of the Ariston thermostat is factory calibrated for a precision of 0.01º
Michal81
Posts: 55
Joined: Sun Feb 02, 2020 9:03 pm

Sun Feb 16, 2020 6:22 pm

Can the module with SSR relay be used?
A 230V, 100W pump is to be connected to the relay.
E.g: such:
Description:
Technical data:

model: FC-85
number of relays: 1
DC +/- supply voltage: 5V
control voltage CHx: DC5V (high state)
9mA DC current consumption per channel
relay: OMRON G3MB-202P
switched current: max 2A for 240VAC
switching alternating voltages
for alternating voltages: tripping at zero
LED status indicator of the relay
PCB dimension: 25x34mm
PCB height: approx 24mm

Example : https://allegro.pl/oferta/przekaznik-po ... 7574331165
elmaya
Posts: 824
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Sun Feb 16, 2020 6:48 pm

Michal81 wrote:
Sun Feb 16, 2020 6:22 pm
Can the module with SSR relay be used?
A 230V, 100W pump is to be connected to the relay.
E.g: such:
Description:
Technical data:

model: FC-85
number of relays: 1
DC +/- supply voltage: 5V
control voltage CHx: DC5V (high state)
9mA DC current consumption per channel
relay: OMRON G3MB-202P
switched current: max 2A for 240VAC
switching alternating voltages
for alternating voltages: tripping at zero
LED status indicator of the relay
PCB dimension: 25x34mm
PCB height: approx 24mm

Example : https://allegro.pl/oferta/przekaznik-po ... 7574331165
yes
andrej
Posts: 37
Joined: Wed Jun 27, 2018 6:14 pm

Sun Feb 16, 2020 9:28 pm

elmaya wrote:
Sun Feb 16, 2020 10:20 am
If you mean to compensate the temperature of Ds18b20 the answer is no.
in a test between a total of 20 sensors the maximum difference was 0.5º which makes it unnecessary to compensate.
thanks
Post Reply

Return to “Ideas and concepts”