thermostat with adjustment from the app

elmaya
Posts: 716
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Tue Sep 17, 2019 8:16 am

Image
elmaya
Posts: 716
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Tue Sep 17, 2019 8:33 am

new icons thanks to Million

viewtopic.php?p=49268#p49268

Image
User avatar
Skalar
Posts: 14
Joined: Sun Sep 15, 2019 1:16 pm
Location: Wrocław

Tue Sep 17, 2019 9:25 am

Bardzo dziękuję :)

thank you very much
User avatar
Skalar
Posts: 14
Joined: Sun Sep 15, 2019 1:16 pm
Location: Wrocław

Tue Sep 17, 2019 3:28 pm

Niestety urządzenie nie łączy się z Supla cloud
Po zapisaniu ustawień dostałem komunikat

Unfortunately, the device does not connect to Supla cloud
After saving the settings I got a message

Credentials Saved
Trying to connect ESP to network.
If it fails reconnect to AP to try again

nie wiem co mogłem źle zrobić ?
urządzenie odczytuje temperaturę


I don't know what I could do wrong?
the device reads the temperature


CONNECTED
local IP: 192.168.x.xx
subnetMask: 255.255.255.0
gatewayIP: 192.168.1.254
Signal Strength (RSSI): -45 dBm
tr 24.37
tr 24.37
pm open,type:0 0
tr 24.37
tr 24.37
tr 24.37
Patryk
Posts: 714
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Sep 17, 2019 3:39 pm

1. Rejestrację w Cloud masz włączoną ?
2. Sprawdź jeszcze raz poprawność wprowadzonych danych ( nazwa sieci, ssid itd)
Patryk
Posts: 714
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Sep 17, 2019 3:42 pm

A i jeszcze jedno.
Te urządzenie musisz skonfigurować ręcznie.
Edit:
Excuse me. This is an English forum.
He was supposed to be in English.
User avatar
Skalar
Posts: 14
Joined: Sun Sep 15, 2019 1:16 pm
Location: Wrocław

Tue Sep 17, 2019 3:48 pm

Rejestracja w cloud jest włączona z siecią się łączy, czyli tutaj jest ok, nie łączy się z cloud
co dla mnie dziwne wczoraj miałem wgrany mój własny sofy gdzie podawałem dane sieci i wszystko działało
po wgraniu softu z tego postu urządzenie łączyło się z sieciom mimo braku zapisu w tym sofcie (czyżby zapisane dane były w pamięci ESP ?)
Podczas zapisywania danych
update user name "admin"
update password "pas" tylko z takimi danymi wpis jest ok nie można tych danych zmienić ?
User avatar
Skalar
Posts: 14
Joined: Sun Sep 15, 2019 1:16 pm
Location: Wrocław

Tue Sep 17, 2019 3:51 pm

"Te urządzenie musisz skonfigurować ręcznie."

Co to znaczy ? jestem tutaj nowy od kilku dni nie mam dużej wiedzy na ten temat

What does it mean ? I have been new here for several days, I do not have much knowledge on this subject
Patryk
Posts: 714
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Sep 17, 2019 4:12 pm

you cleared the module memory before loading the software
User avatar
Skalar
Posts: 14
Joined: Sun Sep 15, 2019 1:16 pm
Location: Wrocław

Tue Sep 17, 2019 4:13 pm

no and how?
Post Reply