8 buttons and 8 relays in esp with hc595

User avatar
bulek68
Posts: 161
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Wed Oct 02, 2019 6:56 pm

elmaya wrote:
Wed Oct 02, 2019 6:03 pm
It's not a good idea
:twisted:


Thanks for the quick reply. ;)
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
piotrekk
Posts: 41
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Wed Nov 13, 2019 12:10 pm

Witam, po wgraniu kodu z pierwszego posta pojawia mi się sieć "Supla AP", po wpisaniu adresu 192.168.4.1 i wpisaniu danych po resecie w dalszym ciągu rozsyłana jest sieć i nie łączy się z Cloudem, zasilane Nodemcu z zasilacza warsztatowego więc zasilania jest ok, narazie testuje bez układu 595, kilkukrotnie czyściłem ESP, nawet drugie Nodemcu, Image
Attachments
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (187.21 KiB) Viewed 1232 times
elmaya
Posts: 960
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Wed Nov 13, 2019 1:05 pm

piotrekk wrote:
Wed Nov 13, 2019 12:10 pm
Witam, po wgraniu kodu z pierwszego posta pojawia mi się sieć "Supla AP", po wpisaniu adresu 192.168.4.1 i wpisaniu danych po resecie w dalszym ciągu rozsyłana jest sieć i nie łączy się z Cloudem, zasilane Nodemcu z zasilacza warsztatowego więc zasilania jest ok, narazie testuje bez układu 595, kilkukrotnie czyściłem ESP, nawet drugie Nodemcu, Image
yes, in the code of the first post it is not described in line 1 ---- esp board manager 2.4.2 --- iwip Variant V2 higher Bandwidth
I will correct.
please use ---- esp board manager 2.4.2 --- iwip Variant V2 higher Bandwidth
piotrekk
Posts: 41
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Thu Nov 14, 2019 6:11 am

w dalszym ciągu sieć Supla AP jest rozgłaszana po resecie i wpisaniu danych logowania, może jakaś biblioteka niewłaściwa?
Attachments
ustawienia.png
ustawienia.png (215.99 KiB) Viewed 1192 times
ustawienia1.png
ustawienia1.png (185.41 KiB) Viewed 1192 times
ustawienia2.png
ustawienia2.png (196.88 KiB) Viewed 1192 times
elmaya
Posts: 960
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Thu Nov 14, 2019 9:31 am

Updated the first post, copy again.
piotrekk
Posts: 41
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Thu Nov 14, 2019 10:01 am

niestety dalej to samo
elmaya
Posts: 960
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Thu Nov 14, 2019 10:38 am

connect with wificonfig.
Enter data
save.
should restart and be fine
piotrekk
Posts: 41
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Thu Nov 14, 2019 12:57 pm

tak właśnie robię i nie działa, kilka urządzeń już mi działa z suplą (rolety incan) więc dane wpisuje dobrze
elmaya
Posts: 960
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Thu Nov 14, 2019 1:52 pm

if you have this line in "void setup ()" you must disconnect the Ap

Code: Select all

WiFi.mode(WIFI_STA); // Force to station mode because if device was switched off while in access point mode it will start up next time in access point mode.
You can also add in "void setup ()"

Code: Select all

WiFi.softAPdisconnect(true);
I have never needed it
piotrekk
Posts: 41
Joined: Thu Sep 19, 2019 7:12 am

Fri Nov 15, 2019 6:43 am

dalej nie rozłącza AP. Możesz udostępnić mi twoje biblioteki ?
Post Reply

Return to “Ideas and concepts”