Supla universal IR emitter for 8 codes

User avatar
uchnast.michal
Posts: 324
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am
Location: Czeladź
Contact:

Sat Apr 11, 2020 8:21 pm

Thanks for your response.
tujaros
Posts: 8
Joined: Tue Jan 23, 2018 6:17 pm

Sun Jun 21, 2020 2:47 pm

I love this tiny project :D
Thanks for sharing.

I have an idea for upgrade. It would be awesome to check the state of controlled device. I want to place LDR sensor next to power diode and send 0/1 information to Supla. Probably I will need to use separate circuit to convert analog signal to digital, but thats fine for me.

I know that Supla can show whether gate is open or closed. I guess there's place to add similar functionality to this device. I would love to have ability to read the 0/1 state by IR remote. It can be done by checking voltage on pin. Ideally it would be to sens different values that comes from different colors (my speakers show which input is chosen by emitting different color), but 0/1 information on corresponding pins to channels would be grate.

Can you add support for this function or share know-how how to do it?
elmaya
Posts: 872
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Mon Jun 22, 2020 2:04 pm

you can try this:
3 X sensor NO on
D1- "Gpio5"
D6 "-Gpio12"
D7 "-Gpio13"
remember to add 4.7kohm pullup resistors

IRController_16xV3C_3NO_DOUT_8Mbit.rar
(302.01 KiB) Downloaded 3 times
tujaros
Posts: 8
Joined: Tue Jan 23, 2018 6:17 pm

Thu Jun 25, 2020 3:27 pm

Thanks for this binary.
Sensor works perfectly, but I have problems with sending IR codes. Previous softwares work like a charm, there is no problem with sending codes. With this bin sending codes doesn't work. I configured everything the same way as previous (codes, settings in cloud). I have tried flashing blank firmware & I cleared eeprom. Nothing solved this problem. Can you help me?
elmaya
Posts: 872
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Thu Jun 25, 2020 6:40 pm

tujaros wrote:
Thu Jun 25, 2020 3:27 pm
Thanks for this binary.
Sensor works perfectly, but I have problems with sending IR codes. Previous softwares work like a charm, there is no problem with sending codes. With this bin sending codes doesn't work. I configured everything the same way as previous (codes, settings in cloud). I have tried flashing blank firmware & I cleared eeprom. Nothing solved this problem. Can you help me?
give me a couple of days to check.
elmaya
Posts: 872
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: Sevilla

Mon Jun 29, 2020 9:49 am

corrected, wrong version. :oops:

please download again.
tujaros
Posts: 8
Joined: Tue Jan 23, 2018 6:17 pm

Thu Jul 02, 2020 9:02 am

Thanks :D

Works like a charm.

Here's schematics for people who are interested.
Attachments
IR_CTRL_schamat_bb.png
IR_CTRL_schamat_bb.png (97.78 KiB) Viewed 22 times
Post Reply

Return to “Ideas and concepts”